Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren
 

Woensdag 27 maart 2024, 20.15 uur

Entree: gratis

Leids Kamerkoor

Dody Soetanto, dirigent

Het Leids Kamerkoor bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste, ervaren zangers. De kwaliteit en het plezier in het zingen staan voorop.

Het Leids Kamerkoor kent een breed repertoire, van middeleeuws tot hedendaags. Het Leids Kamerkoor zingt meestal a capella, maar bij bijzondere gelegenheden is er ook sprake van instrumentale begeleiding. In 2018 vierde het Leids Kamerkoor zijn dertigjarige bestaan met meerdere concerten zoals een kinderconcert in februari, een zomerconcert in juni en een lustrumconcert in november. Dit lustrumconcert bestond uit twee spetterende uitvoeringen van Rossini’s Petite Messe Solennelle. Ėen uitvoering hiervan vond plaats in het Groene Kerkje te Oegstgeest  (zie foto). De recensent van het Leids Dagblad was hierover zeer lovend en sprak van een groots optreden van koor en solisten. In januari van dat jaar verzorgde het Leids Kamerkoor een cantatedienst in de Hooglandse Kerk. Het Leids Kamerkoor laat zich voorts graag zien en horen tijdens Leidse evenementen, zoals de Hofjesconcerten en de Open Monumentendagen. Voor overige informatie www.leidskamerkoor.nl

Dirigent Dody Soetanto
Sinds december 2018 is Dody Soetanto de dirigent van het Leids Kamerkoor. Dody is geboren in Indonesië en behalve dirigent is hij ook bariton. Hij studeerde af in Klassieke zang bij Henny Diemer en Koordirectie bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij heeft gewerkt met de beste docenten en uitvoerende musici in Nederland, onder wie Rudolf Jansen, Vincent de Kort, Richard Egarr en Ed Spanjaard. Als dirigent heeft Dody concerten gegeven met verschillende Nederlandse koren en ensembles. Hij dirigeerde in 2013 de educatieve projecten van het Groot Omroepkoor, waarin Russische koorwerken op het programma stonden. In Indonesië leidde hij van 2004 tot 2009 verschillende bekende koren die internationale koorcompetities in Azië en Europa hebben gewonnen.

 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
de Regenboog
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -