Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren
 

Woensdag 21 juni 2023, 20.15 uur

Zaal open vanaf 20:00 uur. Aanvangstijd concert 20:15 uur

Entree: €16,50 - Tot 25 jaar: €5,00 - Zoetermeerpas: gratis

Nikola Meeuwsen, piano

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. 

  • Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend.
  • De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden.
  • In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours.
  • In 2012 won hij het Steinway Concours.

Hij speelde al meerdere keren met het Residentie Orkest. Vorig seizoen vertolkte hij de solopartij in het pianoconcert van Clara Schumann. Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace.
In festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde in het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW! In 2022 speelt hij in het Gwyl Machynlleth Festival in Wales, op uitnodiging van de pianist en artistiek leider Julius Drake.
Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Masterclasses volgde Nikola bij Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Matti Raekallio, Ruth Nye, Edith Fischer, Jerome Rose en Dominique Merlet.

 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
de Regenboog
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -