Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren
 

Woensdag 5 april 2023, 20.15 uur

Zaal open vanaf 20:00 uur. Aanvangstijd concert 20:15 uur

Entree: gratis (geen consumptie, wel collecte)

Vox Clara, Vrouwenensemble

Vox Clara is een Vrouwenensemble dat Voorschoten, al zo rijk aan koren, een zeer eigen en eigenzinnig geluid biedt. Sinds het in 2003 werd opgericht, heeft het koor een hoog muzikaal niveau bereikt, dat onder meer werd getoond in de uitvoering van Dido and Aeneas in april 2010 en King Arthur in 2013. Beide kleine opera’s van Henry Purcell werden door het talrijke publiek enthousiast ontvangen.
Het Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara staat sinds haar oprichting onder leiding van Maria Rosenmöller. Het ensemble bestaat uit gemiddeld 16 vrouwen en zoekt in deze beperking naar een intieme stemmenklank die het publiek weet te raken.
Vox Clara voelt zich thuis in uiteenlopende stijlen. Zowel eerder genoemde kleine opera’s als speciaal voor vrouwenensembles geschreven romantische werken van Schuman, Mendelssohn en Brahms behoren tot het repertoire van dit ensemble. Ook Oost-Europese muziek, zoals de op volkstradities gebaseerde composities van Bartok en Kodaly, maar ook prachtige missen, o.a. van Rheinberger, worden door Vox Clara op een bijzondere manier tot klank gebracht. Tijdens enthousiast ontvangen concerten vertolkte Vox Clara eerder ook composities als Ständchen van F. Schubert, A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en een divers programma rond Franstalige muziek, van componisten als Fauré, Darcieux en Poulenc.
Zelden wordt het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in zijn geheel uitgevoerd. Vocaal vrouwenensemble Vox Clara ging, ondersteund door gastzangers en orkest, de uitdaging aan en voerde alle zes cantates uit. Ruim een jaar is aan deze uitvoering gewerkt. Het werk stelt, zoals altijd bij Bach, hoge eisen aan de uitvoerders, zowel koor als orkest. In december 2014 werd het Weihnachtsoratorium met groot succes uitgevoerd. En in maart 2016 volgde een prachtige uitvoering van de Johannespassion.

Op het programma de Missa popularis van Marten Jansson afgewisseld met delen uit The girl from Aleppo van Cecilia McDowell.

 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
de Regenboog
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -