Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 13 april 2022   20.15 uur

Entree: gratis

Franz Liszt: Via Crucis

Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren

Dit concert vindt plaats in het kader van de activiteiten die de kerkelijke gemeente organiseert tijdens de Stille of Goede Week (de week voor Pasen).

Graag een plaats reserveren!! De entree is gratis, maar om uit de kosten te komen zal na afloop van het concert worden gecollecteerd. (Er kan helaas niet worden gepind!)

20210331

Naarmate Liszt ouder begon te worden werd het geloof steeds belangrijker in zijn leven. Zijn religieuze muziek was de uitdrukking van dat intens doorleefde geloof. Liszt trachtte zo rechtstreeks mogelijk een uitdrukking te vinden van zijn eigen spirituele beleving. Om dit te bereiken vermeed hij alle overbodige en niet ter zake doende muzikale middelen waar deze voormalige sterpianist zich in het verleden nu juist wel van had bediend!

De indrukwekkende soberheid van de Via Crucis leert ons een totaal nieuwe Liszt kennen. Maar de inhoud is geweldig rijk! De ideeën, de thema's, de harmonieën, de korte, maar aangrijpende solopassages en de mediterende koren: het maakt op de luisteraar een verpletterende indruk.

20210331

 

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -