Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren
 

woensdag 17 november 2021   20.15 uur

Entree: €15   Tot 25 jaar: €5   Zoetermeerpas: gratis

Nikola Meeuwsen, piano

Nikola Meeuwsen: een Nederlandse klavierleeuw!

Toen Nikola Meeuwsen in november 2019 optrad met de cellist Alexander Warenberg werd al snel duidelijk dat alle superlatieven die over Nikola de ronde doen geheel terecht zijn. Hij speelt voor zijn jonge leeftijd ongewoon volwassen en soeverein. Zijn aanslag is nooit geforceerd, zijn techniek staat moeiteloos in dienst van de muziek. Nikola was meteen in voor een solo optreden “in deze geweldige zaal en voor dit geweldige publiek”.

Vanavond speelt hij werken Schumanns waaronder de Eerste sonate en de wereldberoemde Fantasie, zijn liefdesverklaring aan zijn toekomstige vrouw Clara Wieck.

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD  met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace.

In festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde in het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festivalClassical NOW!

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Masterclasses volgde Nikola bij Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Matti Raekallio, Ruth Nye, Edith Fischer, Jerome Rose en Dominique Merlet. Horowitz, Schnabel, Sofronitsky, Cziffra, Rubinstein, Lipatti, Sokolov, Pogorelich, Volodos en Gould zijn de pianisten waar hij het liefst naar luistert. Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz hoorde, wist Nikola dat hij pianist wilde worden.

 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
NetwerkZoetermeer
de Regenboog
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -