Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 25 november 2020   20.15 uur

Entree: €15   Tot 25 jaar: €5   Zoetermeerpas: gratis

Maxime Gulikers, viool
Charlotte Gulikers, cello

Een gevarieerd programma door twee jonge toptalenten.

Maxime Gulikers (1994) begon met vioolspelen toen hij 7 jaar oud was en werd op 12-jarige leeftijd toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende 4 jaar kreeg hij daar les van Mireille van der Wart. Tijdens zijn Bachelorstudie (van 2010 tot 2015) waren Peter Brunt en Philippe Graffin zijn viooldocenten. In april 2015 behaalde hij zijn Bachelor-examen Viool met een 10 met onderscheiding voor solistische vaardigheden. Sinds 2015 studeert Maxime in Berlijn aan de “Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’” bij Antje Weithaas en Stephan Picard.

20201125

In februari 2019 werd Maxime de prestigieuze ‘Kersjes Fonds Beurs voor getalenteerde jonge violisten’ uitgereikt. Maxime speelde recitals in belangrijke concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, Dr. Anton Phillips Zaal Den Haag en Tivoli/Vredenburg Utrecht, Musis Sacrum Arnhem, Konzerthaus Berlin. Ook speelde hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassades in Tunis en Buenos Aires.

Charlotte Gulikers (1995) begon op acht jarige leeftijd met cello spelen. In 2009 werd zij aangenomen op de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman. In 2013 begon Charlotte haar Bachelor studie bij Maarten Mostert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in september 2018 haar diploma behaalde. Momenteel studeert zij bij Pieter Wispelwey in de master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

Charlotte soleerde met Camerata Amstelveen en met het Viotta Symfonieorkest, speelde verschillende keren in het Nationaal Jeugd Orkest en is sinds 2019 lid van het internationale Theresia Orchestra, een orkest gespecialiseerd op klassiek repertoire op authentieke instrumenten. Als kamermuziekensemble geeft veel concerten met haar broer (viool) als duo, daarmee speelde ze o.a. op het Janine Jansen Festival in Utrecht.

Charlotte speelt op een Cornelis Weel cello uit 1853, Utrecht.

Maxime en Charlotte spelen werken van Bach, Kodaly, Glière, Widmann en Cirri.

 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -