Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 1 november 2017 20.15

Entree: 15 € - tot 25 jaar: 5€

Mayu Konoe, viool
Takehiro Konoe, altviool

Takehiro en Mayu Konoe

Takehiro en Mayu Konoe (1997) begonnen op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Twee jaar later werden zij toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds 2006 studeerden ze aan de Sweelinck Academie op het Conservatorium van Amsterdam. Ook waren zij verbonden aan de Internationale Musikakademie im Fürstentum Liechtenstein. Sinds zijn 13e speelt Take ook altviool en studeert bij Nobuko Imai en Francien Schatborn.

De tweeling begon al vroeg met kamermuziek; Mayu en Take waren 9 toen zij deel uitmaakten van Quartetto Piccolo dat in de Kleine Zaal van het Concertgebouw speelde. Daar hebben zij ook in 2012 het Pianokwintet van Schumann uitgevoerd met Lucas Jussen op de masterclass van de wereldberoemde pianist Menahem Pressler, die er zo van onder de indruk was dat hij een jaar later zelf met hen het pianokwintet speelde op het 125e jubileum van het Concertgebouw. In pianokwartetverband hebben zij ook nog met andere befaamde pianisten gespeeld, zoals Nino Gvedatze en Paolo Giacometti, in Zwitserland, de Verenigde Staten, en Duitsland. Ook mochten zij Mozart's Sinfonia Concertante uitvoeren met het Residentie orkest en Sinfonia Rotterdam.  Mayu en Take nemen elk jaar deel aan het Next Generation Festival Bad Ragaz en MusicConnects in Zwitserland, en hebben gespeeld op verschillende festivals zoals het Internationale Kamermuziekfestival  van Janine Jansen, het Grachtenfestival, de Cello Biënnale Amsterdam. In 2015 wonnen zij het Prinses Christina concours.

Op het programma Duo’s van Mozart, Spohr en de beroemde Passacaglia van Halvorsen. Daarnaast solowerken voor viool van Bach en Kreisler en voor altviool van Bach, Reger en Telemann.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Weleda
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
Aartsen
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -