“The Jazz-age:
Parijs in de jaren twintig”
De jaren twintig staan te boek als het meest creatieve decennium van de vorige eeuw en nergens was de fusie tussen alle kunstvormen intensiever en opwindender dan in Parijs. Schilders, schrijvers, componisten, choreografen: iedereen was er. Het Parijs van na de oorlog fungeerde als een magneet voor Europese en Amerikaanse kunstenaars: Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Cole Porter, Erik Satie, Josephine Baker, Jean Cocteau, Serge Diaghilev, Les Six, Les Ballets russes, Igor Stravinsky, Coco Chanel, Raoul Dufy, George Gershwin, Maurice Ravel en nog vele, vele andere artiesten woonden er en inspireerden elkaar tot meesterwerken zonder weerga.
Julien Hervé, solo-klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, betoverde in mei 2009 het publiek in De Regenboog met zijn vertolking van het Klarinetkwintet van Mozart. Nu speelt hij op eigen verzoek een swingend, Frans programma. Laat u verleiden en stap in het Parijs van de jaren twintig!
Hoe het mogelijk was dat zoveel (artistieke) energie juist vrijkwam na de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog wordt u verteld door historicus Jaap Oudenaarden.
Werken van o.a. Milhaud, Stravinsky, Honegger, Messager en Debussy
|
|